BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Banff National Park

Essensen av Kanadas natur

Banff National Park

Spegla dig i förtrollande Lake Louise

Banff National Park är Kanadas kronjuvel. Himmelshöga bergstoppar, turkosa issjöar och ett mäktigt djurliv – allt häftigt samexisterande. För det är här du finner den natur som landet är känt för.

Du kan se björn, vandra i timtal utan att stöta på någon och överraskas vid synen av den berömda, och fantastiskt vackra, Lake Louise. Antingen kan du spendera veckor längs de många sceniska vandringslederna eller köra bil och uppleva naturens största ”attraktioner” på bara ett par dagar.

Fakta om Banff
  • Areal: 6.641 km²
  • Km till storstad: Calgary (110 km)
  • Provins: Alberta; Kanada
  • Öppet: Hela året
  • Entré: $19.60 per bil (läs mer här)
Reseförslag till Banff National Park
Upplev Banff National Park

Banff National Park

Om Banff National Park

Banff National Park är Kanadas äldsta nationalpark, och världens tredje äldsta, fastställd i 1885. Den ligger mitt i den Kanadensiska delen av Rocky Mountains – omkring en och en halvtimmes körning från storstaden Calgry, så det är mycket enkelt för dig som är nyfiken på att utforska vildmarken att ta sig dit.

Parken har en areal på 6.641 kvadratkilometer och här kan du se några av de mest storslagna bergslandskapen i världen. Topparna sträcker sig 3000 meter över havet och är täckta av snö stora delar av året, medan vildblommor färgar landskapet och ängarna längre ner.

Lake Louise i Banff

Lake Louise

Något av det Banff National Park är mest känt för är sina fascinerande sjöar. Renheten och mineralerna i den smälta snön som fyller sjöarna ger dem en närmast lysande turkos färg. Det ser faktiskt ut precis som på bilderna!

Den mest berömda av nationalparkens sjöar är Lake Louise, som är ett naturvidunder utan dess like. Hela vägen runt sjön sträcker sig ståtliga barrträdsklädda berg som speglar sig i den spegelblanka ytan. Vid sjön ligger det historiska hotellet Fairmont Chateau, där du kan njuta av förfriskningar efter en rejäl vandringstur. Du kan självklart också bo på hotellet om du vill vakna upp till en unik utsikt på morgonen.

Gå, kör och åk skidor i Banff

Det finns flera sätt att uppleva Banff nationalparks storslagna natur på. Först och främst finns där ca 1600 kilometer med vandringsstigar som slingrar sig upp och ner över bergen, ut på ängarna och runtom sjöarna. Lederna finns i alla svårighetsgrader, så det är bara till att välja och vraka.

Utöver att vandra kan du bland annat cykla, rida häst, åka flotte eller ro kajak inne på området. Om vintern väntar fantastisk skidåkning längs bergssidorna där du kan njuta av naturen medan du susar nerför backen på den lätta snön. För de mindre aktiva, eller de som har begränsat med tid, finns istället möjligheten att köra bil till flera av de vackra ställena i parken, däribland Lake Louise.

Grizzly Bear i Kanada

Banffs djurliv

Kanada är självklart också känt för sitt djurliv, särskilt de sällsynta grizzlybjörnarna som det finns ca 65 stycken av i Banff National Park. Men här lever också svartbjörn, älg, fiskgjuse, tjockhornsfår, och en mängd olika sorters gnagare inne i de djupa skogarna.

Sannolikheten att få se en björn är relativt liten eftersom de rör sig fritt inne i den enorma parken. Men det kan fortfarande ske att du stöter på en björn under vandringsturen, därför rekommenderas det att man tar med sig en så kallad ”bear spray”.

Övernatta i Banff

Inte nog med att du får fantastiska naturupplevelser i Banff National Park, du kan också bo i den supermysiga, charmerande bergsbyn under din vistelse. I den sydligaste delen av parken ligger staden Banff som är en perfekt utgångspunkt för att utforska parken. Här finns massor av mysiga matställen, hotell och butiker, med möjlighet att köpa all utstyrsel som du behöver, och roliga souvenirer.

Vill du hellre vara ett med naturen 24 timmar om dygnet, finns där massor av möjligheter att campa inne i nationalparken. Det gäller både för husvagnar/husbilar och de med tält.

Reseförslag till Banff National Park

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.