BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Acadia National Park

Idyllisk vildmark vid Atlantkusten

Acadia National Park

Se solen gå upp över USA

Acadia National Park i Maine är ett litet, men fantastiskt vackert naturområde. Som den enda nationalparken i New England ligger den ute vid kusten. Utöver skog och berg finner du därför här även karga kuststräckor på landets östligaste kant.

Se fram emot att beskåda östkustens högsta berg, ro kajak på en fridfull insjö och gå på storslagen vandringstur i djup granskog. I den mysiga staden Bar Harbor, vid ingången till Acadia National Park, finner du en idealisk kombination av friluftsliv och avslappnat välbefinnande.

Fakta om Acadia
  • Areal: 192 km²
  • Km till storstad: Portland (273 km)
  • Stat: Maine
  • Öppet: Hela året
  • Entré: $30 per bil (läs mer här)
Reseförslag till Acadia National Park
Upplev Acadia National Park

Acadia National Park

Om Acadia National Park

Då rikemansfamiljerna Rockefeller och Vanderbit i 1890 skulle bygga sina idylliska sommarresidens valde de att placera dem på Mount Desert Island. Och det är lätt att förstå varför. I dag utgör Acadia National Park två tredjedelar av ön, för den har så mycket förtrollande och varierad natur.

Med böljande berg, stilla sjöar, djup skog och ett kuperat kustlandskap finns här lite av varje, och allt inom endast ett kort avstånd från vartannat. Det kan du utnyttja under ett besök i Acadia National Park. Längs den 43 kilometer långa huvudleden Park Loop Road, passerar du nämligen de flesta av nationalparkens höjdpunkter.

Jordan Pund Lake i Acadia National Park

Jordan Pond

En av höjdpunkterna är den bildsköna sjön Jordan Pond. Den är skapt av glaciärer och därför fylld med kristallklart vatten. Här kan du hyra kanot eller kajak och paddla runt på sjön. Vattnet är stilla, och sträckan omgiven av ståtliga granar – en närmast meditativ upplevelse. Är du mer av en landkrabba kan du istället välja en av alla vandringsstigar som går runt sjön.

När du har utforskat naturen kan du ta en välförtjänt paus på Jordan Pond House. Här kan du få en härlig lunch eller dricka eftermiddags-te med popover – ett litet bröd bakat i en muffinsform som serveras med smör och marmelad.

Cadillac Mountain

Cadillac Mountain

En annan höjdpunkt i Acadia National Park är Cadillac Mountain. Med sina 446 meter är det det högsta berget på USAs östkust. Bergstoppen ligger fem kilometer från Park Loop Road. Du kan själv välja om du vill ta bilen eller snöra på vandringsskorna för att komma upp till toppen, men turen rekommenderas oavsett val av färdmedel.

Från toppen får du nämligen en 360 graders utsikt över bergen och havet med de små öarna vid horisonten. Det är en vacker syn, oavsett tidpunkt på dygnet, men särskilt vid soluppgången när klipporna målas röda av solen är det helt fantastiskt. Med sin östliga placering är Cadillac Mountain ett av de ställen där du kan se solens första strålar träffa USA – en kul detalj att tänka på när man står däruppe.

Bar Harbor

Övernatta vid Acadia National Park

Ett ställe som är som upplagt för att övernatta på när du besöker Acadia National Park är Bar Harbour. Den charmerande, lilla kuststaden ligger en och en halv kilometer från ingången till parken. Flera av stadens hus är gamla villor som rika storstadsmänniskor kom och bodde i under sommarmånaderna. Idag är de omgjorda till hotell, bed&breakfasts, restauranger, caféer och butiker.

Därför är Bar Harbour inte bara ingångsporten till Acadia National Park utan också en destination värd att besöka i sig själv. Du kan med fördel spendera lite extra tid här för att njuta av naturen, stämningen och en god mål mat. Maine är känt för sin hummer, så passa på att unna dig det när du är här.

Reseförslag till Acadia National Park

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.