BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Nationalparker

Här finns några av världens vackraste och mest imponerande nationalparker!

Nationalparker

Nationalparker i USA

Det finns otroligt många nationalparker och naturområden i USA, den ena mer imponerande än den andra. Gemensamt för alla är att du inte hittar något liknande på andra ställen i världen och definitivt inte i Sverige.

Trots att alla dessa nationalparker ligger i USA är de helt olika. Variationen är stor från det spektakulära Grand Canyon i väst till det alligatorfyllda träsket Everglades i öst. Här finns verkligen något för alla och nästan oavsett var i USA du befinner dig så ligger det en nationalpark eller ett vackert naturområde i närheten.

Om drömmer är att besöka en eller flera av de amerikanska nationalparkerna är du välkommen att kontakta USATours så vägleder vi dig till de bästa områdena. Nedan kan du se några av de mest kända nationalparkerna.

Grand Canyon
Grand Canyon

Grand Canyon är namnet på en av världens förmodligen mest kända och utan tvivel också mest imponerande klyftor. Beläget i västra USA lockar Grand Canyon till sig miljoner turister varje år, som annars aldrig hade sett den vackra staten Arizona.

Everglades National Park i Florida
Everglades

Everglades är inte som andra nationalparker. Om du vill uppleva Everglades träskmarker på rätt sätt gör du detta genom att köra de ca 60 kilometerna tvärs igenom parken eller ta en utflykt på airboat. Det är bland annat i Everglades, i södra Florida, som du kan se USA’s största koncentration av alligatorer!

Yosemite National Park
Yosemite

Ett par timmars körning från San Francisco i Kalifornien, hittar man Yosemite National Park. Det är framförallt Yosemite Valley, en 18 kilometer lång dal, som lockar besökare till nationalparken. I den här dalen hittar man bland annat också Yosemite Falls som med sina nästan 750 meter är det högsta vattenfallet i USA!

Yellowstone National Park
Yellowstone

Yellowstone National Park är världens äldsta nationalpark och den är i en klass för sig. Bisonoxar, björnar, vargar, antiloper, pumor och andra vilda djur lever helt fritt i parkens vackra natur som domineras av vulkanisk aktivitet. Parken ligger även på UNESCO’s världsarvslista.

Niagara Falls
Niagarafallen

Niagara Falls är utan tvekan det mest kända vattenfallet i USA, om inte i hela världen. Placeringen på gränsen mellan USA och Kanada, i östra Nordamerika, gör att du lätt kan besöka Niagara Falls och New York under samma resa.

Death Valley
Death Valley

Nära gränsen till Nevada sträcker sig Death Valley över 225 kvadratkilometer. Denna öken är mest känd för sina extrema temperaturer. På sommaren ligger genomsnittstemperaturen på circa 47 grader och man har uppmätt hela 57 grader i juli! Det är därifrån namnet Death Valley kommer, från den dödande hettan.

Denali National Park i Alaska
Denali

Denali National Park ligger i staten Alaska. Här kan man både uppleva frodiga skogar och imponerande berg såsom Mount McKinley. Nationalparken rymmer en perfekt blandning av allt vad Alaskas storslagna natur innebär och är perfekt för allt från vandringsturer med ryggsäck till bergsbestigning.

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
 Sådan bestiller du en rejse hos os
USAs flow
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 30 872 872

Hos USATours får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver helt skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi din ferie og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! USATours er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.