BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Nationalparker


Här finns några av världens vackraste

och mest imponerande nationalparker!

NATIONALPARKER I USA

Det finns otroligt många nationalparker och naturområden i USA, den ena mer imponerande än den andra. Gemensamt för alla är att du inte hittar något liknande på andra ställen i världen och definitivt inte i Sverige.

Trots att alla dessa nationalparker ligger i USA är de helt olika. Variationen är stor från det spektakulära Grand Canyon i väst till det alligatorfyllda träsket Everglades i öst. Här finns verkligen något för alla och nästan oavsett var i USA du befinner dig så ligger det en nationalpark eller ett vackert naturområde i närheten.

Om drömmer är att besöka en eller flera av de amerikanska nationalparkerna är du välkommen att kontakta USATours så vägleder vi dig till de bästa områdena. Nedan kan du se några av de mest kända nationalparkerna.

Grand Canyon

Grand Canyon är namnet på en av världens förmodligen mest kända och utan tvivel också mest imponerande klyftor. Beläget i södra USA lockar Grand Canyon till sig miljoner turister varje år, som annars aldrig hade sett den vackra staten Arizona. Klättring, paragliding, vandring och övernattningar under bar himmel är bara några av de saker man kan ägna sig åt i en av USAs första och största nationalparker. Det finns massor av göra vid Grand Canyon – fråga våra experter hur du får ut mest möjliga av din resa hit!

LÄS MER!

Everglades

Everglades är inte som andra nationalparker. Om du vill uppleva Everglades på rätt sätt gör du detta genom att köra de ca 60 kilometerna tvärs igenom parken. Det som är speciellt med Everglades är det gigantiska träsket. Trots att det kanske inte låter så charmerande skapar träsket grogrund för ett fantastiskt djurliv. Det är bland annat i Everglades, i södra Florida, som du kan se USAs största koncentration av alligatorer!

LÄS MER!

Yosemite

Ett par timmars körning från San Francisco i Kalifornien, hittar man Yosemite National Park. Det är framförallt Yosemite Valley, en 18 kilometer lång dal, som lockar besökare till nationalparken. I den här dalen hittar man bland annat också Yosemite Falls som med en höjd på nästan 750 meter är det största vattenfallet i USA! Beställer du biljetter tre månader innan besöket kan du för den nätta summan 3 dollar bestiga Half Dome. På grund av säkerhetsföreskrifterna ska du dock boka i god tid eftersom det inte finns plats för alla på de smala stigarna. Det finns dessutom massor av vackra campingplatser för husbilar i parken.

LÄS MER!

Yellowstone

Yellowstone National Park är i en klass för sig. Bisonoxar, björnar, vargar, antiloper och andra djur, som vi inte känner här hemifrån, lever helt fritt i parkens vackra natur som domineras av vulkanisk aktivitet. Parkens värde och anmärkningsvärda natur blev snabbt noterade av den amerikanska regeringen och redan år 1872 blev Yellowstone utnämnd nationalpark. Det betydde att det blev USAs första nationalpark.

LÄS MER!

Niagarafallen

Niagara Falls är utom jämförelse det mest kända vattenfallet i USA, om inte i hela världen. Läget på gränsen mellan USA och Kanada, i östra Nordamerika, gör att du lätt kan besöka Niagara Falls och New York på samma resa. Niagara Falls kom till under den senaste istiden då glaciärerna drog sig tillbaka och vattnet från flera årtusenden av komprimerad is skar genom Niagaras natur. Niagara Falls är inte världens högsta vattenfall, men det är ett av de bredaste. Knappt 170 tusen kubikmeter (m3) vatten forsar utför fallet varje minut.

LÄS MER!

Death Valley

Nära gränsen till Nevada sträcker sig Death Valley över 225 kvadratkilometer. Det denna öken är mest känd för är extrema temperaturer. På sommaren ligger genomsnittstemperaturen på mer än 47 grader och man har uppmätt hela 57 grader i juli! Det är därifrån namnet Death Valley kommer, från den dödande hettan. Faktiskt kan dalen stoltsera med att vara den varmaste platsen utanför Afrika! Med en nivåskillnad på från 86 meter under havsytan till 3300 meter över blir du utsatt för ett mycket varierat landskap på en tur till Death Valley. Kom väl förberedd!

LÄS MER!

Denali

Denali National Park ligger i staten Alaska. Här kan man både uppleva frodiga skogar och imponerande berg såsom Mount McKinley. Nationalparken rymmer en perfekt blandning av allt vad Alaskas storslagna natur innebär och är perfekt för allt från vandringsturer med ryggsäck till bergsbestigning.

LÄS MER!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.