BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Nationalparker

UPPLEV NATURENS UNDERVERK OCH STORSLAGNA NATIONALPARKER

Nationalparker

Nationalparker i USA

Det finns otroligt många nationalparker och naturområden i USA – det ena mer imponerande än det andra. De har alla en sak gemensamt: du hittar inget liknande någonstans i världen, särskilt inte hemma i Sverige.

Trots att alla nationalparker ligger i USA är de väldigt olika. Här finns allt från fantastiska Grand Canyon i väst till Everglades sumpmarker och alligatorer i öst. Oavsett var i USA du befinner dig kan du nästan vara helt säker på att det finns storslagen natur och nationalparker i närheten.

Är din dröm att besöka en eller flera av de bästa amerikanska nationalparkerna? Kontakta USATours och låt oss hjälpa till. Nedan hittar du en kort sammanfattning av de mest kända nationalparkerna.

Grand Canyon
Grand Canyon

Grand Canyon är namnet på världens kanske mest berömda klipplandskap. Med sitt läge i södra USA lockar Grand Canyon till sig miljontals turister varje år. Klättring, paragliding och övernattningar är bara en handfull av de saker man kan uppleva. Det finns riktigt mycket att göra – ta kontakt med våra experter för att få ut så mycket som möjligt av din resa.

Everglades National Park i Florida
Everglades

Everglades är inte som andra nationalparker. Det speciella med Everglades är den stora sumpmarken. Det låter kanske inte så attraktivt, men sumpmarken skapar förutsättningar för ett fantastiskt djurliv. Everglades ligger i södra Florida i sydöstra USA, och här hittar du tusentals alligatorer – landets största bestånd av de fascinerande kräldjuren.

Yosemite National Park
Yosemite

Ett par timmars körsel från San Francisco hittar man Yosemite National Park. Särskilt Yosemite Valley är ett dragplåster som lockar mängder av turister till nationalparken. I samma dal finns också Yosemite Falls, som med en höjd på nästan 750 meter är USA:s största vattenfall. I parken finns det gott om vackra campingplatser för husbilar.

Yellowstone National Park
Yellowstone

Yellowstone National Park är något i en klass för sig. Här strövar bisonoxar, björnar, vargar och andra djur fritt genom parken, och lever i bästa av välmåga av parkens natur som domineras av vulkanisk aktivitet. Yellowstone blev nationalpark redan 1878 – och är därmed USA:s första nationalpark.

Niagara Falls
Niaraga Falls

Niagarafallen på gränsen mellan USA och Kanada är kanske det mest berömda vattenfallet i hela världen. Vattenfallen skapades under den senaste istiden, när glaciärerna drog sig tillbaka och vatten från tusentals år av komprimerad is bröt sig fram genom Niagaras natur.

Death Valley
Death Valley

Ökenområdet Death Valley är mest känt för sina extrema temperaturer. Därav namnet på dalen – hettan är nästan dödlig, och det är en av de varmaste platserna utanför Afrika. Med ett läge från 86 meter under havets yta till 3300 meter över havsytan bjuder parken på en spännande natur.

Denali National Park i Alaska
Denali

Denali National Park bjuder på essensen av Alaska. Här får man uppleva både djupa skogar och imponerande berg som Mount McKinley, som med sina 6144 meter är det högsta berget i Nordamerika. Nationalparken har en perfekt blandning av Alaskas storslagna natur och lämpar sig utmärkt för allt från vandringsturer till bergsklättring.

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
 Sådan bestiller du en rejse hos os
USAs flow
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 30 872 872

Hos USATours får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver helt skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi din ferie og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! USATours er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.