BESTÄLL OFFERT
08-12454845

INFO / RESEVILLKOR

Här hittar du all viktig och praktisk information

INFO / RESEVILLKOR

Viktig information

Praktisk information

Innan du reser till USA

Registrera dig online senast 72 timmar före avresa!
ESTA är en elektronisk ansökan om tillåtelse till inresa i USA, som ska ifyllas online senast 72 timmar före avgång. ESTA-ansökningen är ett förhandsgodkännande, vilket innebär att du får tillåtelse att flyga in i landet, men alltså inte garanteras inresetillstånd till USA. Du kan med fördel ansöka om ESTA så snart du vet att du ska resa till USA, och vi rekommenderar att man alltid gör det minst fem dagar innan avresan. 

Fyll i din ESTA-ansökan här!

Uppdatera ditt ESTA-godkännande?
När du har fått din ESTA-ansökan godkänd, gäller den i två år. Om du ska ut och resa igen inom de två åren, kan du använda samma tillstånd, du måste bara komma ihåg att ändra upplysningarna om adress i USA, flygbolag och flight-nummer. För att ändra detta använder du ditt ansökningsnummer, som du också kan hitta genom ditt namn, födelsedatum och passnummer. Kom ihåg att har du fått ett nytt pass måste du ansöka om ett nytt ESTA.

Ha tålamod!
Amerikanerna kan vara strikta, så uppför dig ordentligt på flygplatsen, där man kommer längst på att låta bli att göra irriterade anmärkningar och visa brist på tålamod, vilket kan orsaka ett längre förhör innan din inresa blir godkänd. Ofta kan du bli tillfrågad om vad du har för ärende i USA, och håll dig då till samma förklaring som du uppgivit i ditt ESTA-tillstånd, då det annars återigen riskerar att komplicera ditt godkännande för inresa i landet.

Kontrollera dina passuppgifter
Det krävs ett maskinläsbart pass för att resa till USA, vilket alla giltiga svenska pass är. Det är dock viktigt att du kontrollerar att ditt namn stämmer med det i passet. Om du sedan passets utfärdande har gjort en namnändring, till exempel i samband med äktenskap, så kom ihåg att få detta ändrat också i passet.

Barn på resan
Alla barn måste i dag ha sitt eget pass för att få resa. Det är viktigt att vara uppmärksam på att om man reser med minderåriga barn som man inte själv har vårdnaden om, måste man kunna uppvisa kopior på föräldrarnas pass och en undertecknad bekräftelse på att barnet har tillåtelse att resa med dig. Alla barn måste också fylla i ett ESTA-godkännande, också de minsta.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.