BESTÄLL OFFERT
08-12454845

INFO / RESEVILLKOR

Här hittar du all viktig och praktisk information

INFO / RESEVILLKOR

Viktig information

Praktisk information

Frågor & Svar

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor!

1. Vad är ESTA?
Innan du reser till USA måste du fylla i en ESTA-ansökan, som är en elektronisk ansökan som ger dig inresetillstånd till USA. Denna ska fyllas i senast 72 timmar före avgång, och är ett förhandsgodkännande, vilket innebär att du får tillåtelse att flyga in i landet, men alltså inte garanterat inresetillstånd till USA.

2. När är det check-in/check-ut på hotellen?
Du kan som regel checka in först efter kl. 15 och ska checka ut innan kl. 12, om inte annat anges på hotellreservationen.

3. Vilka dokument får vi?
Efter betalning av din resa får ni ett bokningsdokument med alla reservations- och bokningskoder till flyg, hotell, bilhyra och eventuellt övrigt som du har bokat på resan.

4. När betalas resan?
När du har beställt din resa, ska du betala den avtalade depositionen. Resten av beloppet betalas senast två månader före avresan, om inte annat har avtalats. Om du har beställt en resa och ska resa inom två månader, betalas hela beloppet vid beställningen.

5. Täcks era resor av resegarantifonden?
Resor sålda av USATOURS.se täcks självfallet av den danska resegarantifonden (nr. 650). Resegarantifonden säkrar dig ekonomiskt om en resebyrå går i konkurs.

6. Hur gammal måste man vara för att få hyra bil i USA?
Du måste vara minst 21 år för att hyra bil i USA. Dock kan du så länge du är under 25 år bli tvungen att betala en extra avgift i försäkring.

7. Finns det transport till hotellet från flygplatsen och vice versa?
Vanligen hyr de resande bil hemifrån, som de hämtar på flygplatsen vid ankomst. Om du inte har hyrt bil, hjälper vi självfallet gärna med beställning av transport från och till flygplatsen.

8. Serveras frukost på hotellen?
Normalt sett ingår frukost inte på hotellen, men det kan köpas till vid ankomst.

9. Hur är vädret i USA?
Beroende på vart du reser och vilken tid på året det är, kan vädret i USA variera mycket. Följ länken och se vädret för ditt resmål.

10. Måste man ha en försäkring när man reser till USA?
Det är klokt att teckna en försäkring, och USATOURS.se samarbetar med bland annat försäkringsbolagen Europeiska och Gauda, så vi kan hjälpa dig med att teckna din försäkring.

11. Ungefär hur mycket pengar lägger man på mat?
Jämfört med svenska priser kan du unna dig att leva riktigt gott i USA där priserna på mat är väsentligt lägre. Beroende på vad du vill äta tenderar priserna i USA generellt sett att vara billigare.

12. Om vi inte hyr bil, kan man då ta sig runt ordentligt med kollektivtrafiken?
USA är ett utmärkt land att köra runt i, men det går också att använda sig av kollektivtrafiken mellan resmålen, beroende på var i USA du befinner dig. Kontakta en resekonsult om du vill ha hjälp.

13. Ska man vrida tillbaka klockan när man reser till USA?
Ja, det ska man. Beroende på var du befinner dig i USA finns det olika tidszoner. Du kan till exempel stå i två olika tidszoner vid Hooverdam.

14. Vilka kreditkort kan jag betala med?
I USA kan du använda både Visa och Mastercard utan problem. Vi rekommenderar att du alltid har lite kontanter på dig till dricks och liknande.

15. Ger man dricks?
Man ger alltid dricks på restauranger, till piccolon eller andra som ger dig en service. Vanligen ger man mellan 15 och 20 procent.

16. Kan man spara pengar på kläder i USA?
Man kan spara väldigt mycket pengar på kläder och elektronik i USA. Om du befinner dig i New York-området kan du besöka Woodbury, som är USAs största outlet. Du kan också shoppa i många andra outlet-center som till exempel Premium Outlets.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.