BESTÄLL OFFERT
08-12454845

INFO / RESEVILLKOR

Här hittar du all viktig och praktisk information

INFO / RESEVILLKOR

Viktig information

Praktisk information

Bilhyra i USA

På en resa till USA är det närmast nödvändigt att hyra bil, och det väl utbyggda nätet av motorvägar och landsvägar är som gjort för en kör-själv-semester. På en kör-själv-semester upplever du USA på ett helt unikt sätt i de natursköna omgivningarna, och det är helt klart värt att fundera på när man beställer sin USA-resa.

Vid hyra av bil i USA gäller att föraren ska vara 25 år eller äldre för att kunna hyra bil på normalt sätt. Dock kan personer mellan 21 och 25 också hyra bil, men får då betala en extra avgift. Den brukar uppgå till mellan 25 och 35 USD per dag.

Om någon annan än den som står i hyreskontraktet ska köra bilen, tillkommer en avgift mellan 10 och 25 USD per dag. Äkta makar kan dock vanligen utan extra avgift skriva in sin make/maka som extra förare.

Alla nödvändiga försäkringar är alltid inkluderade i resans pris. Dessa försäkringar omfattar en så kallad ”Lost Damage Waiver”, som ger maximalt skydd om du skulle råka ut för en olycka, och en så kallad ”Additional Liability Insurance” som är en extra ansvarsförsäkring som ger skydd mot person- eller egendomsskada.

Det är egentligen inte svårare att köra bil i USA än i Sverige. Dock ska man vara beredd på att motorvägarna är flerfiliga, och att det ofta är fler medtrafikanter. Amerikanerna kör bra och du ska inte vara rädd för att köra bland dem. I USA är det tillåtet att köra om i innerfilen, vilket man får vara uppmärksam på.

Vi samarbetar med alla de största på marknaden för att få bästa pris. Våra samarbetspartner är bland annat Avis, Budget, Hertz, Alamo och Dollar.

Tips:
– I USA är det tillåtet att svänga till höger vid rött ljus i en korsning, om vägen är fri och man ser sig om.

– Vid många hotell måste man betala för sin parkering, och detta kan ofta kosta upp till 25 USD per dag beroende på vilka hotell man besöker. Om man besöker “budgethotell” är parkeringen dock oftast kostnadsfri.

 

Var uppmärksam på att den som står på hyreskontraktet måste framvisa ett kreditkort vid hämtning av hyrbilen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.